на живо

"Манчестър Юнайтед" продава Рууни в Китай всеки момент?

Трансферният прозорец в азиатската страна все още не е затворил

БГНЕС

Рекордьорът по най-много отбелязани голове за "Манчестър Юнайтед" - Уейн Рууни, може всеки момент да премине в китайски клуб. Това съобщава британското издание "Телеграф".

Журналистите на Острова припомнят, че трансферният прозорец в азиатската страна затваря чак в края на месец февруари и е възможно капитанът на "червените дяволи" да се възползва от този факт, за да премине в друг тим.

Няколко китайски отбора проявяват интерес към Рууни. Най-често спряганите - "Гуанджоу Евъргранде" и "Пекин Гуоан", предлагат колосални суми, с които да си гарантират, че английския национал ще облече тяхната фланелка. Една от офертите достига заплата от 822 хил. евро на седмица.

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" - Жози Моуриньо, заяви преди дни, че Рууни има място в титулярния му състав и предпочита той да остане на "Олд Трафорд". 

Според "Телеграф", решението за осъществяване на трансфер зависи изцяло от футболиста. Ако той реши да подпише с китайски отбор, "червените дяволи" ще приберат солидна сума в касата си, тъй като капитанът все още има действаш договор с английския гранд. Контрактът му изтича след 18 месеца.