на живо

"Манчестър Юнайтед" разнебити ЦСКА Москва, Миланов записа минути за "армейците" (ВИДЕО)

"Червените дяволи" с втори пореден успех в Шампионската лига

БГНЕС

Макар да бе изявен фаворит, "Манчестър Юнайтед" постигна неочаквано лесна победа с 4:1 при гостуването си на ЦСКА Москва в мач от втория кръг в Група 1 на Шампионската лига. Отборът на Жозе Моуриньо наложи своя стил още от началото на двубоя пред страхотните фенове на "Арена ЦСКА" в руската столица, а успехът можеше да бъде още по-убедителен, ако не бяха страхоните спасявания на Игор Акинфеев.

Георги Миланов за пореден път започна среща на "армейците" на резервната скамейка, но получи 20 игрови минути, след като се появи на терена в 72-ата на мястото на Алан Дзагоев.

А още в 4-ата на петия сблъсък между двата тима в историята, Ромелу Лукаку даде преднина на гостите от Англия. Белгийският нападател засече центриране на Антони Марсиал. Френският халф сам записа името си сред голмайсторите, след като удвои аванса на "Юнайтед" в 18-ата минута от дузпа. Тя бе отсъдена за глупаво нарушение на Георги Шенников срещу Хенрих Мхитарян.

Тандемът Марсиал-Лукаку сработи отново в 29-ата минута. След центриране на французина, Василий Березуцки направи потресаваща грешка в опита си да изчисти топката, която се озова в голмайстора на "червените дяволи". Той вкара десетия си гол за сезона във всички турнири, като не е пропуснал да се разпише във всеки от последните си седем мача за клубен и национален отбор.

Снимка: БГНЕС

Четвъртото попадение за "Юнайтед" бе дело на Мхитарян, който се разписа в 57-ата минута. Пропуски за гостите от чисти позиции през втората част направиха Лукаку и появилите се като резерви - Джеси Лингард и Матео Дармиян. Техните изстрели бяха отразени брилянтно от Акинфеев

19-годишният Константин Кучаев вкара почетен гол за "армейците" в 90-ата минута. Това е негово първо попадение с екипа на ЦСКА в професионалния футбол.

Снимка: БГНЕС

"Манчестър Юнайтед" спечели гостуване на руски отбор едва за втори път в историята, а успехът също така е трети в пет срещи с ЦСКА Москва. Руският гранд няма победа вече в 11 последователни двубоя от груповата фаза на Шампионската лига.

В третия кръг английският гранд гостува на "Бенфика", а руснаците отново са домакини, приемайки "Базел".