на живо

Фалстарт за "Манчестър Юнайтед" насред "Олд Трафорд"

"Червените дяволи" загубиха от "Кристъл Палас" с 1:3

Getty Images

Фалстарт за "Манчестър Юнайтед" във Висшата лига! "Червените дяволи" загубиха с 1:3 като домакини на "Кристъл Палас" в среща от втория кръг на английския шампионат. Двубоят бе първи за "Юнайтед" от началото на сезона, тъй като тимът на Оле Гунар Солскяер пропусна откриващия кръг заради ангажиментите си в евротурнирите в края на предишната кампания.

На "Олд Трафорд" "Палас" започна отлично и поведе още в 7' чрез Джефри Шлуп. През втората част Давид Де Хеа спаси удар от дузпа на Джордан Аю в 72', но вратарят бе излязал от голлинията си. Реферът Мартин Аткинсън отсъди наказателният удар да бъде изпълен отново и този път Уилфред Заха - бивш играч на "Юнайтед", не сбърка.

Домакините намали в 80' с попадение на влезлия като резерва Дони ван де Беек. Така нидерландецът, който пристигна при "червените" това лято с трансфер от "Аякс", се разписа в дебюта си.

20-кратните шампиони опитаха всичко до края, но не успяха да избегнат поражението. В 85' Заха, с второто си попадение в срещата, сложи точка на спора, оформяйки успеха с 3:1 за "Палас". Така "орлите" стигнаха до историческа втора поредна победа на "Олд Трафорд". Тимът на Рой Ходжсън си тръгна с трите точки от "Театъра на мечтите" и през миналия сезон, когато спечели с 2:1.