на живо

"Манчестър Юнайтед" трупа рекорд след рекорд

Постоянството в редиците на "червените дяволи" е впечатляващо

Reuters

Футболният тим на "Манчестър Юнайтед" е постигнал какво ли не във Висшата лига! Освен рекордните 20 титли, "червените дяволи" са записали и куп рекорди, а от вчера (9 юли) могат да се похвалят с още 2.

Те бяха постигнати по време на победата с 3:0 над "Астън Вила" в 34-ия кръг на Висшата лига. Попаденията в мача бяха дело на Бруно Фернандеш, Мейсън Грийнууд и Пол Погба. 

Снимка: Reuters

"Червените дяволи" са във впечатляващата серия от 17 мача без загуба във всички турнири - 13 победи и 4 равенства! А за първи път в историята на Висшата лига отбор побеждава в последните си 4 срещи с разлика от 3 гола:

3:0 срещу "Шефийлд Юнайтед" (24 юни)
3:0 срещу "Брайтън" (30 юни)
5:2 срещу "Борнемут" (4 юли)
3:0 срещу "Астън Вила" (9 юли)

Мениджърът Оле Гунар Солскяер има тайна за доброто представяне и тя се нарича постоянство!

Той разчита на едни и същи играчи в титулярния състав именно в тези 4 срещи. На терена от първата минута за "Юнайтед" са Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Уан-Бисака, Погба, Матич, Грийнууод, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд.

Снимка: Reuters

За първи път от 14 години се случва мениджър на "червените дяволи" да не прави промени сред титулярите си в последователни 4 мача. 

Към това прибавяме и още един любопитен факт - "Манчестър Юнайтед" е първият отбор във Висшата лига, побеждавал във всеки един ден от седмицата! И колкото и да ненавиждаме пандемията от коронавирус, именно тя има пръст в тази работа!