на живо

"Манчестър Юнайтед" удължи наема на Игало до края на януари 2021 г.

"Червените дяволи" се разбраха с "Шанхай Шенхуа"

Getty Images

Нигерийският нападател Одион Игало остава в "Манчестър Юнайтед" до 31 януари 2021 година, обявиха от клуба на официалния си сайт.

Игало бе привлечен през януари тази година под наем от китайския "Шанхай Шенхуа" с договор до края на месец май. От днес влиза в сила новото споразумение за наем между двата отбора, което ще позволи на нигериеца да играе на "Олд Трафорд" през цялата календарна година.

Преди сезонът в Европа да бъде спрян в средата на март месец заради пандемията от коронавирус, 30-годишният Игало записа осем мача с екипа на "червените дяволи", в които вкара четири гола и направи една асистенция.

"От "Шанхай Шенхуа" се отнесоха чудесно към нас и позволиха на Одион да продължи да играе за клуба на мечтите си. За него това е сбъднат сън и се надявам, че той ще успее да го завърши по най-добрия начин, помагайки ни да спечелим трофей", каза мениджърът на "Юнайтед" Оле Гунар Солскяер.

Сезонът във Висшата лига ще бъде подновен на 17 юни, а "червените дяволи" се борят за трофеите в турнирите за Купата на Англия и в Лига Европа, както и за място в топ 4 на Висшата лига.