на живо

"Манчестър Юнайтед" загря с победа преди битката за Суперкупата на Европа (ВИДЕО)

"Червените дяволи" постигнаха 6 победи по време на лятната си подготовка

"Манчестър Юнайтед" победи "Сампдория" с 2:1 в последната си контрола преди мача за Суперкупата на Европа срещу "Реал" Мадрид на 8 август. Така "червените дяволи" завършиха предсезонната си подготовка с 6 победи от 7 мача. Единственото поражение бе допуснато на американска земя от "Барселона" (0:1).

След динамично начало пред 51 хиляди зрители на стадион "Авива" в Дъблин, английският гранд си осигури преднина още в 9-ата минута. Отлична контраатака бе завършена от Хенрих Мхитарян. Арменецът имаше ключова роля за развитието на нападението, а асистенцията бе дело на Матео Дармиан.

Въпреки че след почивката "червените дяволи" доминираха, първи до попадение през втората част стигна италианският тим. Голът бе дело на белгиеца Денис Прат, който се разписа с хубав завършващ удар от границата на наказателното поле. Футболистите на треньора Марко Джампаоло стигнаха до попадението, след като на свой ред демонстрираха, че могат да организират светкавични контраатаки.

С наближаване края на срещата отборът от Генуа започна да греши все по-често в средата на терена и това осигури доста добри шансове на съперника. При поредната неточност на "Сампдория" в центъра, появилият се като резерва за "Манчестър Юнайтед" Антони Марсиал получи топката и проби по левия фланг, след което пусна хубав пас към друга резерва - Хуан Мата, който бе точен за 2:1.

Неофициален дебют за 20-кратните шампиони Англия направи най-новото попълнение в състава - Неманя Матич. Жозе Моуриньо включи сръбския халф, привлечен за близо 45 млн. евро от "Челси", в титулярния състав и го замени на почивката, след като Матич впечатли с няколко перфектни намеси в дефанзивен план и спокойно разиграване на топката при нападенията на отбора.

Освен успеха над "Сампдория", в контролите си през лятото "червените дяволи" постигнаха победи и над "Манчестър" Сити (2:0), "Реал" Солт Лейк (2:1), "Лос Анджелис" Галакси (5:2), "Волеренга" (3:0) и "Реал" Мадрид (3:2 след дузпи).

Именно "кралският клуб" е първият съперник на "Манчестър" Юнайтед в официален мач от новия сезон. Срещата за Суперкупата е на 8 август на стадион "Филип II" в македонската столица Скопие. Двубоят ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 20:30.