на живо

"Манчестър Юнайтед" с рекордни приходи - 610 млн. евро

"Червените дяволи" оглавиха класацията на Острова

Getty Images/Guliver Photos

"Манчестър Юнайтед" обяви приходи от 515,3 млн. паунда (609,5 млн. евро) за последната година, считано до 30 юни 2016 г. На "Олд Трафорд" регистрираха и рекордна печалба, възлизаща на 68 млн. паунда (80,4 млн. евро).

Така "Юнайтед" се превърна в първия английски клуб, генерирал над половин милиард паунда (или близо 592 млн. евро) в рамките на една година. Въпреки това испанският гранд "Барселона" остава №1 в света със заявените 570 млн. паунда (674,5 млн. евро). 

"Обявените рекордни приходи отразяват нашия установен бизнес модел в рамките на последните години. На път сме да подобрим постижението си през 2017 г., дори без помощта на Шампионската лига. Финансовата стабилност ни дава възможност да инвестираме в отбора и в мениджърската дейност и ни поставя в по-добра позиция за печелене на трофеи", заяви изпълнителният вицепрезидент на "Юнайтед" Ед Удуърд.

Въпреки че тимът не успя да се класира за Шампионската лига за втори път през последните три сезона, "червените дяволи" демонстрират прогрес в играта под ръководството на новия мениджър Жозе Моуриньо.

Трансферните желания на Специалния се осъществиха и Пол Погба пристигна на "Олд Трафорд", превръщайки се в най-скъпия футболист в историята - 105 млн. евро. Златан Ибрахимович също подписа като свободен агент, след като напусна ПСЖ.