на живо

"Манчестър Сити" си отмъсти на "Тотнъм" в Англия

Ранен гол на юношата Фил Фоудън реши изхода в дербито

Getty Images

"Манчестър Сити" победи "Тотнъм" с 1:0 в дербито на 34-ия кръг във Висшата лига и се върна на върха в класирането.  

"Небесносините" водят с точка пред "Ливърпул", който гостува на "Кардиф" в неделя, и ще бъде отново с мач повече.

"Сити" започна отлично срещата на "Етихад" и поведе в 5-ата минута, когато Серхио Агуеро центрира към младока Фил Фоудън на далечна греда и 18-годишният халф вкара на празна врата за 1:0.

През първото полувреме обаче Едерсон бе по-заетият от двамата вратари, след като футболистите на "Тотнъм" създадоха цели три чисти положения, но не успяха да вкарат нито едно от тях.

През второто полувреме "гражданите" коригираха пропуските в защита и контролираха изцяло играта. В 71-ата Рахим Стърлинг получи топката на пет метра от вратата, но резервният страж на гостите Пауло Газанига отрази удара на английския национал.

Лукас Моура пък пропусна за "шпорите" в следващата атака на гостите. Въпреки тактическите промени на Маурисио Почетино "Тотнъм" не успя да противодейства, както го направи преди три дни в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига и така остана само на точка пред "Арсенал" и "Челси", както и на три пред "Манчестър Юнайтед" в битката за последните две квоти за участие в най-авторитетния клубен турнир през следващия сезон.