на живо

"Манчестър Сити" гарантира, че няма да пуска в отпуск персонала си

"Гражданите" са категорични, че няма да се възползват от новата схема за подкрепа на бизнеса

Ръководството на "Манчестър Сити" заяви, че няма да пусне в принудителен отпуск служителите си (в това число не влизат играчите и треньорския щаб на първия отбор) и така да се възползва от схемата на местното правителство за подкрепа на бизнеса в ситуацията на пандемия от коронавирус. 

Позицията беше съобщена от административния директор в клуба Омар Берада.

По този начин "гражданите" се превърнаха в първия тим от английската Висша лига, който заявява готовност да изплаща пълните заплати на персонала си, въпреки пандемията и очакваната финансова криза.

Лидерът в класирането "Ливърпул" ще пусне в принудителен отпуск част от служителите си, като 80% от техните заплати ще бъдат покрити от държавата, според новата схема, с която правителството реши да подкрепи бизнеса в трудния период. 

По този начин мърсисайдци си навлякоха гнева на феновете, тъй като само преди месец обявиха, че 2019 г. е била изключително успешна за тях във финансов аспект.

В принудителен отпуск са още част от служителите на "Нюкасъл", "Тотнъм", "Борнемут" и "Норич".

Клубовете в Англия не могат да отчитат приходи от мачове, тъй като такива на Острова няма да се играят, докато не бъде безопасно заради коронавируса. 

В тази ситуация голяма част от тимовете започнаха преговори с играчите си за намаляване на заплатите.

bTV призовава: останете си вкъщи!