на живо

"Манчестър Сити" изпусна куп положения, но победи "Шахтьор" (ВИДЕО)

"Гражданите" постигнаха втора поредна победа в Шампионската лига

Getty Images/Guliver Photos

За първи път в историята "Манчестър Сити" стартира участието си в груповата фаза на Шампионската лига с две победи в първите два кръга. Футболистите на Пеп Гуардиола надиграха "Шахтьор" Донецк с 2:0 в среща от Група 6, постигайки седми пореден успех във всички турнири и осми в последните 11 домакинства от най-престижната клубна надпревара.

През първото полувреме гостите от Украйна подходиха със самочувствие и играта на стадион "Етихад" бе равностойна. Все пак най-чистото положение преди почивката се откри пред "гражданите", след като Кевин Де Бройне получи топката на скорост в наказателното поле, но стреля покрай вратата, останал сам срещу вратаря Андрий Пятов.

Три минути след паузата белгийският полузащитник се реваншира за неубедителното си изпълнение. Той даде аванс на домакините с брилянтно попадение от 20 метра разстояние. Впоследствие сериозни пропуски направиха Рахийм Стърлинг и Серхио Агуеро. Аржентинският нападател изпълни дузпа в 72-ата минута, но Пятов се прояви с рефклекс и спасяване.

В последната минута от редовното време "гражданите" все пак подсигуриха успеха си чрез шестия гол за сезона на Стърлинг, който получи отлично подаване от друг футболист, появил се от резервната скамейка - Бернардо Силва.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Шахтьор" загуби за шести път в седем гостувания на английски съперници в своята история, както и за шести път в последните 8 свои визити в Шампионската лига. Поражението е едва второ в 13 мача на украинците за сезона.

"Манчестър Сити" вече е едноличен лидер в шеста група с пълен актив от 6 точки. "Шахтьор" и "Наполи" имат по 3, а "Фейенорд" е последен с две загуби в два мача.