на живо

"Манчестър Сити" мина и през "Тотнъм" за 16-а поредна победа

Лидерът във Висшата лига гази всичко наред

Reuters

Лидерът във Висшата лига "Манчестър Сити" крачи уверено към титлата в Англия. Тимът на Пеп Гуардиола записа 16-и пореден успех във всички турнири, след като разгроми с 3:0 у дома "Тотнъм". "Гражданите" имат аванс от 7 точки на върха пред втория "Лестър", като са и с мач по-малко. "Тотнъм" е с 36 точки на осмото място.

Родри даде аванс на домакините от дузпа в 23-ата минута, а след почивката два пъти се разписа Илкай Гюндоган - в 50-ата и 66-ата минута.

Германецът отново бе над всички, като вкара 11-ия си гол в последните 12 мача, в които започва като титуляр. Във втори пореден двубой германецът се разписа два пъти, като стори същото и срещу "Ливърпул" миналия уикенд.

Снимка: Reuters

В 21-ата минута Пиер-Емил Хьойберг фаулира в наказателното поле Гюндоган и реферът посочи бялата точка. От нея Родри се разписа. До края на първата част "Тотнъм" не стигна до точен удар, а "Сити" удари греда след изстрел на Габриел Жезус.

След почивката "Сити" продължи да атакува, а това даде резултат в 50-ата минута. Стърлинг видя включване на Гюндоган и му подаде, а германецът се разписа за 2:0.

В 66-ата минута Гюндоган овладя дълго подаване на вратаря Едерсон и вкара за 3:0.