на живо

"Манчестър Сити" обърна "Арсенал" и отновo подгони първото място

След днешната победа "гражданите" временно се върнаха на 2-ата позиция във Висшата лига

Getty Images

"Манчестър Сити" надви "Арсенал" с 2:1 в дербито на 17-тия кръг на Висшата лига. Гостите от Лондон поведоха в резултата през първата част с гол на Уолкът, но след почивката Сане и Стърлинг донесоха успеха за тима на Пеп Гуардиола.

Домакините започнаха срещата по-активно, но бяха наказани още в 5-ата минута след добре изпълнена контраатака, завършена от Тио Уолкът. Само минута по-късно Рахим Стърлинг бе изведен сам срещу Чех, но стреля встрани. Отново Уолкът затрудни защитата на "Сити" в 35-ата минута, след като засече добро центриране от корнер, но ударът му мина но сантиметри от десния страничен стълб на Клаудио Браво.

Първият точен удар за тима на Пеп Гуардиола пък дойде чак в 45-ата минута, когато Яя Туре стреля с глава, но Петр Чех спаси.

След почивката "небесносините" отговориха моментално. В 47-ата минута Давид Силва изведе Лирой Сане, който не сгреши и изравни резултата за "Манчестър Сити". На повторенията след гола обаче ясно се видя, че немецът е бил в положение на засада.

След гола домакините наложиха пълен контрол над мача. В 70-ата минута Кевин Де Бройне шутира опасно, но изстрелът му бе спасен. Само две минути по-късно домакините стигнаха до пълния обрат в двубоя. Стърлинг получи перфектен пас от Де Бройне, финтира защитата на "Арсенал" и прати топката под плонжа на Чех. В 76-ата минута самият Де Бройне можеше да увеличи резултата в полза на "Сити", но шутът му от близка дистанция срещна гредата.

След днешната победа тима от Манчестър временно се върна на 2-ата позиция в класирането със 7 точки по-малко от лидера "Челси". Гостите от "Арсенал" пък се свлекоха до 4-ата позиция .