на живо

"Манчестър Сити" отвя "Фейеноорд" насред Ротердам (ВИДЕО)

"Гражданите" вкараха четири гола на холандците

БГНЕС

"Манчестър Сити" започна по мечтан начин сезона си в Шампионска лига, печелейки с 4-0 гостуването си на "Фейеноорд" в Ротердам. Отборът на Пеп Гуардиола не остави никакъв шанс на съперника си, от когото се очакваше далеч по-голяма съпротива, след като бе победил "Манчестър Юнайтед" в Лига Европа миналия сезон.

Срещата обаче започна безпроблемно за "Сити". Още във втората минута безобиден удар на Джон Стоунс не бе спрян на голлинията от Тони Вилхена, топката мина през краката му и влезе.

Голът допълнително смути домакините, които не успяваха да задържат топката дори минимално. Така в 10-та минута Серхио Агуеро вкара втори гол за англичаните. Тяхната доминация продължи пред стъписаните холандски погледи и в 25-та минута и Габриел Жезус се разписа. След удар от далеч на Менди, избит от вратаря, цялата защита на Фейеноорд заедно с Брад Джоунс спря да играе, чакайки засада, а Жезус изскочи от дълбочина и просто чукна топката във вратата.

След почивката "Фейеноорд" опита да заиграе малко по-стегнато и като резултат от това допусна само един гол. Вкара го Джон Стоунс, който се извиси и с глава заби топката в мрежата след изпълнение на корнер.

Ето най-интересното от мача:

В другия мач от тази група "Шахтьор" спечели с 2-1 срещу "Наполи" в Украйна.