на живо

Манчестър Сити пак отупа Севиля и гледа към елиминациите (ВИДЕО)

3:1 за англичаните на "Рамон Санчес Писхуан"

Манчестър Сити е с единия крак на осминафинал в Шампионската лига. Отборът на Мануел Пелегрини победи с 3:1 Севиля в Испания и вече има 9 точки в актива си.

Гостуването на "Рамон Санчес Писхуан" се очакваше като много тежко за Сити, но "гражданите" се постараха още в началото да разбият тези впечатления. 

Още в 8-та минута Рахийм Стърлинг откри за Сити. Крилото се възползва прекрасно от подаване на Фернандиньо и с прецизен удар вкара. Докато Севиля се опомни гостите вкараха и втори гол. Капитанът Коке загуби топката от Стърлинг край тъча, последва подаване към Бони, който видя как ударът му е спасен от Серхио Рико, но Фернандиньо добави с глава за 0:2 в 11-та минута.

Секунди по-късно Хесус Навас бе на косъм от вкарването на трети гол за манчестърци, но удари греда. Страхотен шанс пропиля Фернандо Йоренте, който от няколко метра стреля над вратата на гостите.

Севиля все пак върна един гол. Изящна комбинация отдясно между Коке и Витоло бе последвана от центриране на първия към Беноа Тремолинас и той на празна врата намали изоставането на своите. Голът за Севиля падна в 25-та минута, а малко по-късно дойде и най-добрият шанс за изравняване. След корнер Джо Харт едва спаси удар отблизо, пратен до гредата му, а при добавката си от 3 метра Ибора не уцели вратата.

Това направи обаче Вилфред Бони в 36-та минута, който вкара трети гол за Манчестър Сити след подаване на Навас.

След почивката играта на Севиля не се подобри, а вместо това хората на Пелегрини можеха да направят победата си и още по-изразителна. До нов гол не се стигна и Сити спечели с 3:1.

Това направи "гражданите" лидер в групата с 9 точки, пред Ювентус, който има 8. Севиля е трети с 3 точки, Борусия М остава последен с 2.