на живо

"Манчестър Сити" прекъсна негативната си серия и се изкачи на върха в Англия

"Гражданите" разгромиха с 4:0 "Уест Бромич"

Twitter

"Манчестър Сити" успя да прекъсне серията от шест поредни мача без победа и се изкачи на върха в английското първенство. "Гражданите" се наложиха като гости с 4:0 над "Уест Бромич", като по две попадения отбелязаха Серхио Агуеро и Илкай Гюндоган.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола доминираха от началото на срещата. Още в 16-ата минута обаче Нолито и Крейг Доусън се спречкаха, а испанецът получи жълт картон, след като понечи да удари с глава съперника си. 

Агуеро откри резултата в 19-ата минута. Той бе изведен от Илкай Гюндоган, след което 28-годишният нападател успя да се справи с двама защитници и да стреля във вратата на домакините. Аржентинецът се разписа за втори път в 28-ата минута, след удар от около 30 м. Така двата тима се оттеглиха на полувремето при 2:0 в полза на гостите.

И през втората част "гражданите" поеха инициативата на терена. В 79-ата минута Гюндоган вкара втория си гол като играч на "Сити", след като остана сам срещу вратаря на домакините Бен Фостър.

Шест минути по-късно "Уест Бромич" можеше да върне едно попадение. Гарет Макоули отправи удар към вратата на Клаудио Браво, но топката нацели гредата. В 90-ата минута отново Гюндоган бе точен за крайното 4:0.

Така "Сити" се изравни с водача в класирането "Арсенал" като и двата тима имат по 23 точки. "Уест Бромич" е на 15-о място с 10 точки.