на живо

"Манчестър Сити" продължава с грешките

Две пропуснати дузпи костваха трите точки на възпитаниците на Гуардиола

Getty Images

"Манчестър Сити" продължава негативната си серия. Въпреки огромната си доминация на терена, "гражданите" не успяха да се наложат над "Евертън" в мач от осмия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Гуардиола загубиха трите точки, а срещата завърши с 1:1.

Домакините започнаха агресивно, натискайки съперника. В 4-ата минута Лерой Сане нахлу в половината на "карамелите", проби отбраната и стреля във вратата, но стражът Мартен Стекеленбург изби.

Снимка: Getty Images

Две минути преди края на полувремето Давид Силва бе спънат от Фил Ягиелка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа в полза на "небесно сините". Кевин де Бройне обаче не успя да реализира от "бялата точка", след като ударът му бе спасен от Стекеленбург.

До края на първата част "гражданите" имаха тотално преимущество над съперника, но до откриване на резултата така и не се стигна.

След почивката гостите достигнаха до най-добрата си възможност в мача. В 50-ата минута Деулофеу отправи отличен удар от границата на наказателното поле, но Клаудио Браво изби топката.  

"Евертън" откри резултата в 64-ата минута с гол на Ромелу Лукаку, който остана сам срещу Клиши, финтира го, а след това с диагонален удар прати топката във вратата. 

Снимка: Getty Images

Минути по-късно "гражданите" пропуснаха още една дузпа. Влезлият като резерва Серхио Агурро бе съборен от Ягиелка, но Стекеленбург отново спаси.

Домакините все пак стигнаха до изравняване в 72-ата минута. Нолито, който се появи на терена минута по-рано, се възползва от центриране на Давид Силва и с глава прати топката в мрежата.

"Сити" все още е на върха в класирането в английското първенство, въпреки че "Арсенал" успя да изравни точките (19), след като се наложи над "Суонзи" с 3:2. "Евертън" е на 6-то място с актив от 15 точки.