на живо

"Манчестър Сити" се доближи на три точки от "Ливърпул"

"Гражданите" победиха "Астън Вила" с 3:0

Getty Images

Отборът на "Манчестър Сити" победи с 3:0 "Астън Вила" на "Етихад" в двубой от 10-ия кръг на  Висша лига и се доближи на три точки от лидера "Ливърпул". Утре мърсисайдци приемат "Тотнъм" в очаквания с най-голям интерес мач от кръга.

"Гражданите" бяха неубедителни през първата част и дори можеха да инкасират гол в собствената си врата. В 22-ата минута Макгин стреля от границата на наказателното поле, но Едерсон изби с една ръка. Две минути преди почивката домакините създадоха най-чистата си възможност през първата част. Рахим Стърлинг подаде към Давид Силва в наказателното поле, но ударът на испанеца премина на сантиметри встрани от далечната греда.

Стърлинг отбеляза веднага след подновяването на играта, след като наказа грешка в защитата на "Астън Вила". Кевин де Бройне удвой в 65-ата минута директно от пряк свободен удар. Попадението бе признато след справка с ВАР.

Илкай Гюндоган се разписа в 70-ата минута, след като посрещна отбита от вратаря топка. Три минути преди последния съдийски сигнал "Манчестър Сити" остана с човек по-малко, след като Фернандиньо получи втори жълт картон и напусна преждевременно. До края на мача удар на Жезус срещна напречната греда. Секунди след това същото направи и Макгин за "Астън Вила".