на живо

"Манчестър Сити" укроти "стършелите" у дома

Сабалета и Силва бяха точни за успеха над "Уотфорд"

Getty Images

"Манчестър Сити" победи с 2:0 "Уотфорд" в двубой от 16-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион "Етихад" в Манчестър.

Снимка: Getty Images

Така Пеп Гуардиола постигна първа победа във Висшата лига в сблъсък с италиански мениджър. След пораженията си от "Челси" на Антонио Конте и "Лестър" на Клаудио Раниери по-рано през сезона, днес испанецът се оказа победител в срещата си с Валтер Мадзари. 

Снимка: Getty Images

"Сити" откри резултата в 33-ата минута. Кевин Де Бройне центрира, няколко играчи се разминаха с топката, но опитният десен бек и капитан на домакините Пабло Сабалета се оказа най-съобразителен и с плътен удар отбеляза.

В 80-ата минута пред "Уотфорд" най-после се откри голяма възможност за гол. Игало обаче не се възползва от нея след центриране на Амрабат.

Снимка: Getty Images

Само четири минути преди края на двубоя "Манчестър Сити" стигна до второ попадение, с което интригата приключи. Играчите на "Уотфорд" се бяха хвърлили в атака, което даде възможност на Рахим Стърлинг и Давид Силва да организират бърза контраатака, завършила с гол на испанеца. 

"Стършелите" нямат победа над "гражданите" от 1989 г. насам. След успеха "Манчестър Сити" заема 4-ото място във Висшата лига с 33 точки. "Уотфорд" от своя страна е на 11-ата позиция с 21 точки.