на живо

Манчестър Сити сломи Динамо още в Киев (ВИДЕО)

БГНЕС

Манчестър Сити спечели страшно важен успех в гостуването си на Динамо Киев и гледа уверено към 1/4 финалите на Шампионска лига. Отборът на Мануел Пелегрини победи с 3:1 на Олимпийския стадион и прекрати серията си от 3 поредни загуби.

Гостите започнаха леко стреснато, но бързо се съвзеха и в 15-та минута Серхио Агуеро даде аванс на Сити. Той се възползва от заучено положение след ъглов удар. Сити игра много агресивно през първото полувреме, което затрудни значително играта на Динамо.

В 40-та минута Давид Силва вкара втори гол след прекрасна атака, минала през Агуеро и Стърлинг. До края на полувремето Динамо бе в нокдаун, но резултатът остана същия.

На почивката в игра влезе бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес, който пораздвижи малко атаката на Динамо. в 58-та минута именно той попречи на Николас Отаменди да изчисти добре едно центриране и топката бе засечена от Виталий Буялски. При удара му се получи рикошет и топката влезе във вратата.

Буялски имаше страхотно положение да направи 2:2, но ударът му бе спасен от Джо Харт. Към края футболистите на Динамо отпаднаха физически и не успяха да окажат натиск.

Яя Туре пропусна страхотен шанс при удар с глава отблизо, но в 90-та минута се реваншира със страхотен фалцов удар и гол за 1:3.