на живо

"Манчестър Сити" стъпи накриво

"Нюкасъл" нанесе тежък удар на "гражданите" и зарадва "Ливърпул"

Getty Images

Шампионът "Манчестър Сити" стъпи накриво в гонитбата си на "Ливърпул" във Висшата лига. "Гражданите" допуснаха обрат и загубиха с 1:2 при гостуването си на "Нюкасъл".

Така "небесносините" остават на четири точки зад мърсисайдци, които имат шанс да се откъснат със седем на върха при домакинството си на "Лестър" в сряда.

Срещата започна отлично за "Сити", които поведоха с 1:0 още в 24-ата секунда. Давид Силва се подхлъзна, но все пак успя да подаде на Серхио Агуеро, който бе точен отблизо. 

Аржентинецът вкара второ попадение в 17-ата минута, но то не беше зачетено. Вместо това Кевин де Бройне получи жълт картон, защото не изчака съдийския сигнал при изпълнението на фаул, след който Агуеро прати топката във вратата на съперника.

Снимка: Getty Images

В 66-ата минута "свраките" се възползваха от една от малкото си възможности от началото на срещата и изравниха. Рондон получи подаване в наказателното поле и вкара за 1:1. 

В 79-ата Фернандиньо извърши нарушение в наказателното поле и "Нюкасъл" получи правото да изпълни дузпа. Ричи не сгреши и донесе победата на домакините.