на живо

"Манчестър Сити" и "Тотнъм" с равенство в голово шоу

Две вратарски грешки едва не доведоха до загуба на "шпорите"

Getty Images

"Манчестър Сити" и "Тотнъм" завършиха 2:2 в двубой от 22рия кръг на Висшата лига. Попаденията за домакините вкараха Лерой Сане и Кевин де Бройне, а за "шпорите" отбелязаха Деле Али и Хюн Мин Сон

Снимка: Getty Images
През първата част "гражданите" бяха с явно предимство в играта, но "Тотнъм" храбро се опази с чиста мрежа. С четирите си отлични спасявания капитанът на гостите Юго Лорис се очертаваше като играч на мача.

Снимка: Getty Images

Второто полувреме обаче започна кошмарно за французина. Две последователни негови грешки - при неразчетено излизане и след това при центриране, доведоха до два гола. Техни автори бяха Лерой Сане (49') и Кевин де Бройне (54').

Снимка: Getty Images

Само четири минути по-късно Деле Али отбеляза с глава 11-ия си гол във Висшата лига през този сезон след прецизно центриране на Кайл Уокър. 

Снимка: Getty Images

Стълбът в отбраната на гостите Тоби Алдервейрелд получи растежение и беше заменен от Хари Уинкс. "Сити" имаше основателни претенции за дузпа срещу Рахим Стърлинг в 76-ата минута, а в ответната атака Хюн Мин Сон беше точен за 2:2. 

Снимка: Getty Images

В края на мача в игра влезе новото попълнение на "гражданите" Габриел Жезус. Той се отчете с няколко хубави отигравания и дори отбеляза гол, който обаче беше отменен заради засада и така равенството се запази. 

След него "Тотнъм" е на второто място в класирането с актив от 46 точки, "Сити" пък е на петата позиция с 43.