на живо

Манчестър Сити започна със 7:0 в турнира за Купата на лигата

Носителят на трофея безпощаден срещу Шефилд Уензди

Getty Images/Guliver Photos

Манчестър Сити започна впечатляващо защитата на трофея си в турнира за Купата на Лигата. Гражданите разбиха на „Етихад“ с категоричното 7:0 Шефилд Уензди и се класираха за 1/8-финалите в надпреварата.

Отборът на Мануел Пелегрини съкруши своя съперник, но едва след почивката. През първото полувреме двата тима така и не успяха да реализират гол.

Франк Лампард, който донесе равенството на „гражданите“ срещу Челси през уикенда, отново показа, че все още има място в големия футбол, след като откри резултата в 47-ата минута. Джеймс Милнър центрира отдясно по земя, а Лампард засече отблизо за 1:0, за да вкара втория си гол за „небесносините“. Именно бившият лидер на Челси сложи и край на спора между двата тима, реализирайки и последния гол в мача за 7:0 в 90-ата минута.

В 53-ата минута Един Джеко удвои, а 120 секунди по-късно „гражданите“ направиха резултата класически, благодарение на Хесус Навас.

Гостите усложниха много своята ситуация след червения картон на Камил Заяте, който фаулира Франк Лампард в наказателното поле. Реферът не се замисли и посочи бялата точка, а Яя Туре не сгреши за 4:0.

В 77-ата минута Манчестър Сити покачи на 5:0, след като Един Джеко получи страхотен пас от Александър Коларов, за да вкара втория си гол в мача.

Малко преди края на срещата Анхел Поцо, който влезе като резерва на мястото на Яя Туре, успя също да се разпише за 6:0, а след него, последната дума в мача имаше Франк Лампард.