на живо

"Манчестър Сити" е на път да плати 60 млн. паунда за защитник

Аймерик Лапорт все по-близо до трансфер при "гражданите"

"Манчестър Сити" е близо до привличането на Аймерик Лапорт от "Атлетик" Билбао. Според "Скай Спортс" "гражданите" са активирали освобождаващата клауза на централния бранител, възлизаща на 60 млн. паунда. Мениджърът на "Сити" - Пеп Гуардиола, вече призна за интерес към Лапорт.

Очаква се испанецът да премине на "Етихад" преди сряда, когато затваря трансферният прозорец.

Ако сделката стане факт, Лапорт ще се превърне в най-скъпия трансфер в историята на "гражданите". Най-много до момента те са платили за Кевин де Бройне през 2015 г., когато 55 милиона паунда се оказват достатъчни за подписването с белгиеца.

Аймерик направи своя дебют в испанското първенство през 2012 г. Защитникът е продукт на школата на "Атлетик", като преминава за кратък период и през "Баскония", за да се върне отново в тима от Билбао. През настоящия сезон за отбора от "Сан Мамес" има 30 срещи, като се е разписал веднъж.

Евентуалното пристигане в Манчестър на французина би направило конкуренцията в защитната линия още по-голяма, като до момента на този пост английският клуб разполага с Джон Стоунс, Николас Отаменди, Венсан Компани и Елиаким Мангала.

"Сити" е лидер в английската Висша лига с 12 точки аванс пред втория -градския съперник "Юнайтед".