на живо

Роберто Манчини: Мачовете с България никога не са лесни

В Швейцария и Северна Ирландия отписват "лъвовете"

БГНЕС

Българският национален отбор по футбол ще се изправи срещу тимовете на Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва в опит да се класира за световното първенство в Катар през 2022 г. "Лъвовете" попаднаха в трета група, която е с пет тима.

С Италия за последно играхме европейски квалификации през 2015 г. В София завършихме 2:2, а на Апенините загубихме с 0:1. 

Снимка: Lap.bg

Когато селекцията ни бе водена от Любо Пенев, през 2012 г. направихме 2:2 в София в световна квалификация. 

Балансът ни срещу Италия е само 2 победи, 7 равенства и 10 загуби. 

След жребия селекционерът на Италия коментира пред местни медии: "Мачовете с България никога не са били лесни, понякога дори са били по-добри от нас."

"Не може да подценим никого. Загубим ли една точка или да направим едно равенство и рискуваме да си усложним живота. Швейцария е един от най-добрите отбори от втора урна. Хубавото е, че поне ще пътуваме малко.", добави той.

Снимка: Lap.bg

Белфаст Телеграф акцентира, че България има само една победа в 16 официални мача. Според северноирландската медия, отборът им ще има шанс да си отмъсти на Швейцария за загубения плейоф през 2018 г.

Швейцарският "Блик" смята, че България и Литва едва ли ще играят някаква роля в битката за първите три места в групата.

Снимка: Lap.bg

Шампионатът в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември 2022 г., а мачовете от квалификациите ще се изиграят между март и ноември 2021 г. по първоначален план.

Иначе за Мондиала в Катар се класират само първите в крайното подреждане, а вторите тимове ще се изправят един срещу друг, за да разпределят последните 6 квоти. Към тях ще се присъединят и два отбора от Лигата на нациите.