на живо

Манчини пред уволнение след загубата от ЦСКА-София

Шефовете на "нерадзурите" обмислят все по-сериозно смяна на наставника

Getty Images

Роберто Манчини може скоро да не е начело на "Интер", съобщават италианските медии.


Две от най-големите издания на Апенините, "Тутоспорт" и "Гадзета дело Спорт", пишат в статиите си след победата на ЦСКА-София над "Интер" с 2-1 в контролен двубой, че това поражение може да повлияе на бъдещето на Манчини в "Интер".

Самият той не беше никак притеснен от резултата и след приятелската среща заяви: 

"Имаме много млади момчета и е нормално да не спечелим. Най-важното в тези мачове е да няма контузени. Във всеки случай трябва да дадем още от себе си. През първото полувреме момчетата се справиха добре, през второто - не толкова. Не обичаме да губим, но резултатът в този мач не е важен. Такива мачове се играят без напрежение и трябва да се наслаждаваме повече на играта"

Снимка: Getty Images
Фактът обаче е, че в края на миналия сезон "Интер" не успя да се пребори за 3-тото място в Серия "А", даващо прави за участие в Шампионската лига. "Нерадзурите" останаха 4-ти за сметка на "Рома", а това никак не се понрави на ръководството и феновете, като имаме предвид, че тимът от Милано беше водач в класирането в по-ранните кръгове на кампанията. 

Най-вероятният кандидат за поста на 51-годишния италиански специалист е друг опитен италиански наставник - Чезаре Прандели. Той обаче от доста време не е водил отбор нито на клубно, нито на международно ниво.

Друго спрягано име е това на бившия бразилски наставник на "Милан" - Леонардо