на живо

Манчини: Трябва да вкараме колкото се може повече голове (ВИДЕО)

Селекционерът на Италия се закани на "лъвовете" преди световната квалификация

Lap.bg

Селекционерът на Италия Роберто Манчини се закани на България преди утрешната световната квалификация между двата тима. "Скуадра адзура" излиза за първа победа у нас, а треньорът заяви на пресконференцията си, че иска изразителен успех.

"Трябва да вкараме колкото се може повече голове, но най-важна е победата. Говорих с футболистите след мача със Северна Ирландия (2:0), разбраха ме. Трябва да търсим колкото се може повече голове.", каза Манчини.

Снимка: Getty Images

"Със сигурност ще направим промени в състава. Утре сутрин ще видим как се чувстват футболистите. По всяка вероятност ще има 4-5 промени, но това ще го решим утре."

"България винаги е имала силни футболисти, най-вероятно има и сега. В момента не преживява най-добрия си момент заради смяната на генерациите. Ние сме тук, за да победим. Ще стане хубав мач, но ние се целим в победата... Два пъти съм идвал да играя в България. Спомените ми са перфектни. Надявам се утре вечер да бъде също така.", допълни специалистът.

Последната победа на България срещу Италия е с 2:1 в приятелски мач през 1991 г. Това е един от двата успеха за "лъвовете" като домакини на този съперник. В официален мач тимът ни не е побеждавал италианския от 1968 г., когато печелим с 3:2 в европейска квалификация.