на живо

Манджукич измъкна Хърватия в Тампере

Вижте какво се случи в останалите световни квалификации от зона Европа с начален час 19:00

Марио Манджукич донесе ценни три точки за Хърватия при победата с 1:0 като гост на Финландия в мач от квалификационна група I за Мондиал 2018.

Нападателят, който реализира хеттрик преди три дни за разгрома с 6:0 над Косово, затвърди отличната си форма, като реализира единствения гол срещу Финландия в 18-а минута. Манджукич засече топката отблизо след асистенция на Андрей Крамарич.

Хърватите контролираха мача в Тампере, но така и не успяха да вкарат втори гол и трябваше да треперят до края, когато няколко разбърквания пред тяхното наказателно поле можеше да доведат до изравителен гол.

Хърватия е лидер в група I със 7 точки, 2 повече от тима на Украйна, който победи Косово с 3:0. Пред едва 1000 зрители украинците стигнаха до успех срещу аутсайдера с голове на Артьом Кравец до почивката и Андрий Ярмоленко и Руслан Ротан в последните 10 минути на мача.

Гарет Бейл вкара 25-ия си гол за Уелс, но това не бе достатъчно и тимът изненадващо завърши 1:1 с Грузия у дома.

Полуфиналистът на Евро 2016 записа второ равенство в група D и може да загуби лидерската си позиция след изиграване на късните мачове днес.

Бейл откри резултата в 10-а минута с глава след центриране от корнер, а Торнике Окриашвили изравни в 57-а минута.

Така крилото на "Реал" Мадрид е само на 3 попадения от головия рекорд за Уелс на Иън Ръш, който има 28.

В група G Израел надигра трудно Лихтенщайн с 2:1 в Ерусалим. Томер Емед вкара два гола за Израел в 4 и 16-а минути, а Максимилян Гопел върна едно попадение за гостите малко след почивката.