на живо

Мане и Кепа сразиха 10 от "Челси"

"Ливърпул" спечели дербито с 2:0

Reuters

"Ливърпул" спечели с 2:0 гостуването си на "Челси" в дербито от 2-ия кръг на Висшата лига. И двете попадения за мърсисайдци бяха дело на Садио Мане. Домакините останаха с човек по-малко още в края на първото полувреме, след като Кристенсен без изгонен за нарушение без топка срещу откъсващия се сам срещу вратаря на "сините" Мане.

Вина за поражението на лондончани има и стражът Кепа, който сбърка фрапантно при второто попадение на сенегалеца. От другата страна на терена пък Алисон спаси дузпа на Жоржиньо.

Снимка: Reuters

"Ливърпул" се реваншира за слабата си игра в защита срещу "Лийдс", като този път почти не позволи на съперника да се доближи до Алисон. Изключение бе нарушението на направилия дебют през второто полувреме Тиаго Алкантара, който фаулира Тимо Вернер в 74-ата минута в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Жоржиньо обаче изпълни доста слабо и стражът на гостите запази мрежата си "суха".

Снимка: Reuters

Мърсисайци бяха близо до откриващо попадение в 14-ата минута, когато Кепа излезе неразчетено, но Кристенсен успя да блокира в последния момент удар на Фирмино.

В 37-ата минута Вернер излезе сам срещу Алисон, но стреля покрай вратата. 

След като в края на първото полувреме Кристенсен бе изгонен, в началото на втората част мърсисайци тръгнаха още по-смело в атака. Така в 50-ата минута Мане отбеляза първия си гол през този сезон. Четири по-късно сенегалецът пресече опит за къс пас на Кепа към съотборник и покачи на 2:0.

В последните минути Вайналдум бе близо до това да направи още по-убедителен успеха на "Ливърпул".