на живо

Мане класира Сенегал на четвъртфинал, напусна с мозъчно сътресение

Фаворитът пречупи 9 от Кабо Верде в Купата на африканските нации

Мане класира Сенегал на четвъртфинал, напусна с мозъчно сътресение

Сенегал се класира за четвъртфиналите на Купата на африканските нации, след като победи с 2:0 Кабо Верде. "Лъвовете от Теранга" не впечатлиха, но все пак взеха своето, улеснени от двата червени картона за съперникови играчи - на Патрик Андраде в 21' и на Возиня в 57'.

В герои за сенегалците се превърнаха Садио Мане, който откри резултата преди да напусне терена с мозъчно сътресение, и влезлият на негово място Бамба Диенг.

Снимка: Reuters

Мане уцели греда още в 37-ата секунда на двубоя. Сенегал владееше инициативата, докато Кабо Верде предимно се бранеше, разчитайки на контраатаки. В 21' обаче "сините акули" останаха с 10 души, след като бившият футболист на "Черно море" Патрик Андраде извърши грубо нарушение срещу Папе Гей.

Снимка: Reuters

В 54' вратарят на Кабо Верде Возиня сблъска главата си с тази на Мане при въздушна борба пред наказателното поле. Реферът прегледа ситуацията с помощта на системата за видеоповторения и изгони Возиня.

Сенегалците се възползваха и поведоха в 63' с попадение на звездата си Мане. Минути по-късно крилото на "Ливърпул" напусна терена с мозъчно сътресение, а в игра влезе Диенг. Именно той оформи крайния резултат в добавеното време на срещата.

Снимка: Reuters

Така Сенегал - един от фаворитите за триумф в турнира, е сред най-добрите осем за четвърти пореден път.

В четвъртфиналите предстои сблъсък с победителя от двойката Мали - Екваториална Гвинея.

Снимка: Reuters