на живо

Мане повежда Сенегал, а Бенин подготвя ново чудо

Два четвъртфинала от Купата на африканските нации на живо по RING и на Voyo.bg днес

Reuters

Време е за четвъртфинали в Купата на африканските нации. Тази вечер ще се изиграят първите два двубоя от тази фаза, а ние с нетърпение очакваме да разберем дали ще продължи приказката на Бенин, или Сенегал ще затвърди позицията си на фаворит за трофея.

Срещата между Сенегал и Бенин е от 19 ч. и ще бъде излъчена на живо по RING и онлайн на Voyo.bg.

"Лъвовете от Теранга" ще разчитат на голямата си звезда - Садио Мане, в мача срещу може би най-изненадващия четвъртфиналист в 32-ото издание на турнира. Селекцията на Алиу Сисе е най-предно класираната от всички африкански тимове в ранглистата на ФИФА и затова очакванията към Сенегал са големи. Преди две години на шампионата в Габон Мане и компания отпаднаха след дузпи на 1/4-финалите от Камерун, който впоследствие триумфира с титлата.

Снимка: Reuters

С трите си гола от началото на турнира Мане е лидер при голмайсторите и се надява да успее да помогне на тима си да продължи напред към заветната цел - трофея в Купата на африканските нации. Но "катериците" не са за подценяване. Те вече сътвориха една изненада - елиминираха Мароко след дузпи.

Бенин все още няма победа на турнира, но успя да пренапише историята си, класирайки се за първия си четвърфинал в четвъртото си участие на Купата на африканските нации. 

Победителят от този сблъсък ще се изправи срещу по-добрия от двойката Мадагаскар - Тунис.

Снимка: Reuters

В друг интригуващ четвъртфинал ще видим отборите на Нигерия и Южна Африка. Този двубой е от 22 ч. по RING и на Voyo.bg.

Статистически, предимството е на страната на "Суперорлите", които и двата предишни мача срещу "Бафана Бафана" в Купата на африканските нации. Южноафриканците ще се опитат да разочароват още един фаворит, след като на осминафиналите спряха домакина Египет с Мохамед Салах в състава си.

Победителят от този мач ще се изправи на полуфиналите срещу Алжир или Кот д'Ивоар.