на живо

Мане подари 300 фланелки на "Ливърпул" на хора от родното си село

Крилото на мърсисайдци сподели радостта си от финала на Шампионскатa лига по нестандартен начин

Садио Мане, който е родом от Бамбали, Сенегал, направи трогателен жест преди сблъсъка на неговия "Ливърпул" с 12-кратния щампион "Реал" Мадрид в събота.

"Има около 2000 жители в селото ми. Закупих 300 фланелки на "Ливърпул", които изпратих на хората там, за да има какво да носят на финала", сподели Мане.

"И майка ми, и чичо ми ще гледат финала. Никой в селото няма да работи по време на срещата. Ще се върна там лятото след световното първенство и искрено се надявам да покажа златен медал тогава", добави играчът на английския клуб.

Селото, в което все още живее семейството на Мане, е мястото, където сенегалецът е гледал великия обрат срещу "Милан" през 2005 г. на финала на шампионската лига - когато е на 13.

"Много ясно си спомням срещата. Страхотен обрат от 0:3 до 3:3 и триумфа с дузпи. Това е един от най-големите ми спомени от детството", казва Мане. Сенегалецът също допълва, че е бил сред най-големите привърженици на "Барселона" по онова време. 

"Ако някой ми беше казал, че един ден ще имам възможността да играя на финал, веднага щах да отвърна, че е нещо страхотно.  Надявам се, че ще победим."

Сблъсъкът между "Реал" Мадрид и "Ливърпул" ще се изиграе в събота от 21:45 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action. Коментарното ни студио започва в 20:30 ч.