на живо

Мануела Малеева: Григор изглежда напомпан с енергия (ВИДЕО)

"Всяка седмица в тениса е различна", оцени бившата номер 3 в ранглистата при жените

Ладислав Цветков

Българката, достигнала номер 3 в световната ранглиста по тенис - Мануела Малеева, не пести суперлативи за представянето на Григор Димитров на турнира в Бризбейн. 

"Той започна годината страхотно! Така поне изглежда от мачовете, които гледах. Играе много хубаво", коментира Малеева в студиото на "Тази Сутрин".

Димитров започна годината с титла от турнира в Бризбейн, Австралия. На финала той победи Кей Нишикори с 6:2, 2:6, 6:3. За да стигне до решаващия мач, българският представител се наложи и над още двама тенисити от Топ 10 на световната ранглиста - Доминик Тийм и Милош Раонич.

"Изглеждаше много концентриран и мотивиран, готов да се бори за всяка точка. Беше напомпан с много енергия и уверен", оцени носителката на 19 титли от турнирите на WTA.

"В тениса е ужасно трудно. Има моменти, в които си мислим, че никога няма да заиграем лошо. Нещата могат да се променят много бързо. Няколко загуби могат да смачкат тази увереност. Всяка седмица е отделна, турнир след турнир, мач след мач", каза Малеева.