на живо

Марадона към Меси: Не се връщай в националния!

Легендарният футболист посъветва звездата на "Барса" да не облича отново фланелката на "гаучосите"

Reuters

Легендарният Диего Армандо Марадона посъветва звездата на Аржентина и "Барселона" - Лионел Меси, да прекрати кариерата си в националния отбор. Нападателят не е обличал фланелката на "гаучосите" от провала им на световното първенство в Русия, където отпаднаха на осминафинал.

Това негово решение засили слуховете, че може би е решил повече да не играе за тима на своята родина. Диего Марадона адмирира евентуалното решение на Меси да прекрати кариерата си, тъй като той е обвиняван за всеки провал в аржентинския футбол.

"Какво бих казал на Меси? Да не се връща повече. Да сложи край на кариерата си в националния отбор! Тимът до 15 години губи и вината е на Меси, програмата в първенство праща "Расинг" срещу "Бока" и за това също е виновен Меси. Винаги за всичко е виновен той! Бих му казал: "Не се връщай повече!". Да видим дали могат да се справят без него, дали наистина са големи мъже. Бих искал да видя как той ни праща всички на майната си. Защото не той трябва да бъде обвиняван за това, че не станахме световни шампиони!", заяви Дон Диего. 

Меси веднъж обяви, че се отказва от националния тим, но след това се завърна, за да играе на Мондиала в Русия.