на живо

Марчев и Камбуров донесоха победата на "Локо" Пловдив срещу "Монтана"

"Смърфовете" победиха с 2:0

"Локомотив" Пловдив победи с 2:0 "Монтана" в мач от 16-ия кръг на Първа лига, игран при тежки метереологични условия на стадиона в парк "Лаута". Домакините положиха големи усилия да почистят терена, но той отново побеля от сипещия се сняг и затрудни двата отбора.  

Домакините можеха да поведат още в първата минута, когато Пламен Крумов центрира в наказателното поле на гостите, на младият Ияд Хамуд стреля с глава в аут. В 12-ата минута Мартин Камбуров проби, влезе в пеналта на гостите, опита пас към Хамуд, но Иван Михов се намеси решително и предотврати опасността. Гостите отвърнаха с атака в 14-ата минута, при който Христос Контохристос центрира, но нямаше негов съотборник пред вратата на "черно-белите", който да засече коженото кълбо.

Домакините поведоха в резултата в 28-ата минута. Дани Кики центрира от ъглов удар и Веселин Марчев с глава вкара за 1:0. Гостите реагираха и в 32-ата минута Андреас Васев стреля, но Ел Харуби изби.

През първото полувреме съдията Стефан Апостолов два пъти спираше мача, за да бъдат почистени от снега линиите по терена.

Мартин Камбуров можеше да реши изхода на мача в рамките на две минути. В 75-ата минута голмайсторът на домакините получи пас отляво, но бе изпреварен от вратаря на "Монтана" Христо Иванов, който изчисти топката. Минута по-късно Димо Бакалов пусна пас към капитана на "смърфовете", който от удобна позиция прати топката в аут.

Натискът на домакините все пак даде резултат. В 83-ата минута Димо Бакалов изведе Камбуров на удобна позиция след двойно подаване между двамата и звездата на "черно-белите" с мощен шут фиксира крайното 2:0.

С победата "Локомотив" събра 26 точки и вече заема четвъртото място в Първа лига. "Монтана" остава на дъното в класирането с едва 8 спечелени точки.