на живо

Марез блесна за Алжир при комфортен успех срещу Кения

"Пустинните лисици" надиграха категорично съперника си

Националният футболен тим на Алжир зарадва своите фенове още в първия си мач от турнира за Купата на африканските нации, провеждаш се в Египет. В двубой от трета група "пустинните лисици" надиграха безпроблемно Кения с 2:0, като и двата гола бяха отбелязани в края на първото полувреме.

Въпреки че не създаваха много опасни положения преди да поведат в резултата, алжирците не бяха притеснени значително от опонента си в нито един период от двубоя, а през втората част дори спестиха сили за предстоящите си изпитания.

Снимка: Getty Images

Футболистите на селекционера Джамел Белмади поеха солиден контрол над мача, повеждайки в 34-ата минута. Точен от дузпа бе централният нападател Багдад Бунеджа, който вкара 45 попадения в едва 30 мача за клубния си тим "Ал Сад" от Ката през изминалия сезон. Наказателният удар бе отсъден за нарушения срещу десния бек Юсеф Атал, който впечатли с отличен пробив по фланга.

Снимка: Getty Images

Само две минути преди почивката шансовете на Кения за позитивна развръзка до края се изпариха. Беннасер се освободи в близост до аутлинията и върна топката към капитана Рияд Марез, който вкара 11-и гол с екипа на националния тим в кариерата си.

Само след четири дни Алжир излиза за втория си мач от надпреварата, срещайки големия си опонент в групата - Сенегал, който по-рано в неделния ден надигра Танзания с 2:0.

"Пустинните лисици" на всяка цена искат да се представят силно в Египет, за да се реваншират на своите сънародници за пропуснатото световно първенство през 2018 г.

Алжир има само един триумф с Купата на Африка в историята си - през 1990 г., а оттогава насам само веднъж в 10 участия достига до фазата на полуфиналите.