на живо

Стоилов губи при дебюта на Астана в Шампионска лига (ВИДЕО)

Бенфика сломи казахстанския тим през втората част

Стоилов губи при дебюта на Астана в Шампионска лига (ВИДЕО)

Отборът на Астана, който дебютира в Шампионска лига с гостуване в Лисабон на Бенфика, игра доста дефанзивно през първата част на срещата срещу португалския шампион, но с много дисциплина и добро подсигуряване в отбрана успя да удържи нулевото равенство до почивката. На два пъти вратарят на гостите Ерич трябваше да отразява удари в очертанията на своята врата, но той се справи. 

Втората част на мача започна изненадващо. Треньорът Стоилов направи смяна и пусна в игра Щеткин, който минута след началото на второто полувреме уцели гредата на вратата на домакините. Това обаче остана единствената опасна ситуация, която гостите сътвориха.

В 51-ата минута Гайтан откри резултата след хубав пробив - 1:0. Десет минути след това португалският тим стигна до втори гол след попадение на Митроглу - 2:0. Това реши мача, до края на който играчите на треньора Станимир Стоилов отпаднаха значително и нямаха какво да противопоставят на своя съперник.

Така напълно според очакванията Бенфика победи казахстанския тим при неговия дебют в Шампионска лига, в който играчите на треньора Стоилов имаха сили да се противопоставят на своя съперник само през първата част.