на живо

Мъри и Федерер зарадваха Шотландия с полички и барети (ГАЛЕРИЯ)

11 хил. зрители в Глазгоу гледаха атрактивния демонстративен мач

11 хил. любители на тениса в Глазгоу станаха свидетели на благотворителна среща между бившите номер 1 в световната ранглиста - Анди Мъри и Роджър Федерер. Срещата изобилстваше от шеги и закачки между двамата, а за радост на местните зрители, тенисистите почетоха традицията.

Федерер набързо обу традиционен шотландски килт, а Мъри сложи перука и барета. Разиграванията в тези нетрадиционни "екипи" преминаха по-скоро в бурен смях, отколкото в свирепо съперничество. 

Снимка: Getty Images

Добрата атмосфера витаеше през цялото време на корта, а като победител си тръгна швейцарецът, който се наложи с 6:3, 3:6, 10:7. Големите печеливши обаче са децата, за които се грижи фондацията на Мъри. Всички средства от мача, който се превърна в изключително шоу ще бъдат дарени за благотворителност.

Снимка: Getty Images

Мачът в Глазгоу беше своеобразно завръщане пред публика и на двете големи звезди на тениса. Шотландецът не беше играл от "Уимбълдън" заради контузия, а Федерер пропусна турнира в Париж, за да може да се възстанови от травма в гърба и да е готов за финалите на АТР в Лондон, които започват следващата седмица.

Снимка: Getty Images

"Ако Анди има нужда от мен, бих се върнал, защото той подкрепя много благотворителни каузи. Помогнал е много на Шотландия и тениса. За мен беше огромно удоволствие. Наслаждавах се на всяко разиграване. Много ми хареса да играя с килт. Когато го свалих се почувствах гол", пошегува се Федерер след края на мача.