на живо

Мъри срещу Раонич на полуфинал в Австралия

За пръв път канадец достига до полуфиналите в Мелбърн

Getty Images/Guliver Photos

Анди Мъри и Милош Раонич спечелиха ¼-финалните си срещи и ще се изправят един срещу друг в полуфинал на Откритото първенство на Австралия по тенис. С класирането си на полуфинал в Мелбърн Раонич се превърна в първия канадец, успял да достигне до тази фаза на турнира.

В първия мач при мъжете изигран днес олимпийският шампион на сингъл от Лондон и световен номер 2 – Анди Мъри – постигна победа срещу поставения под номер 8 в схемата на турнира – Давид Ферер. Шотландецът успя да се наложи с 3:1 сета, в отделните части 6:3, 6:7(5), 6:2, 6:3. В третия сет при резултат 3:1 гейма в полза на Мъри мачът беше спрян поради валеж, но след това покривът на „Род Лейвър Арена” беше затворен и срещата продължи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Последният четвъртфинал противопостави поставените под номер 13 и 23 в схемата на турнира, съответно Милош Раонич и Гаел Монфис. След 2 часа и 19 минути игра канадецът успя да спечели срещата с 3:1 сета (6:3, 3:6, 6:3, 6:4) и за втори път в своята кариера, след „Уимбълдън” през 2014 г., се класира за полуфинал на турнир от Големия шлем.

В другия полуфинален сблъсък един срещу друг излизат лидерът в световната ранглиста Новак Джокович и носителят на рекорден брой титли от Големия шлем (17) Роджър Федерер. Мачът между Ноле и „маестрото” се очаква да започне утре сутрин около 10:30 ч.

Снимка: www.movietvtechgeeks.com