на живо

Мъри Стоилов: Има изкушения, но оставам в "Астана" (ВИДЕО)

"Поел съм ангажимент и не бива да се разсейвам", коментира специалистът на летище "София"

http://www.fca.kz

Станимир Стоилов беше категоричен, че няма намерение да прекратява договора си с казахския шампион "Астана", въпреки че предложения от други отбори също го изкушават.

„Да, оставам в "Астана" до края на договора си, никога не съм твърдял нещо друго. Докато хората са доволни от мен и имат желание да си изпълня договора, аз ще бъда възможно най-коректният работник. Изкушения има много във футбола, особено когато имаш предложения. В крайна сметка човек като е поел ангажимент и има удовлетворение от двете страни не бива да се разсейва. Аз лично знам, дори е имало сериозни предложения към моите агенти от руски клубове преди доста време. Но поради простата причина, че трябва да си свърша работата, мисля, че трябва да съм коректен до края”, сподели Стоилов на летище "София".

Той коментира и евентуално предложение за завръщане в бившия му тим - "Левски".

"Когато съм бил там съм вършил работа. Когато съм бил свободен не съм попучавал предложения, но сега имам клуб и изобщо не мога да коментирам”, беше категоричен трикратният шампион на Казахстан с "Астана".

Отборът на Стоилов се класира за финала на турнира за Купата на страната, след като на полуфинал отстрани водения от Димитър Димитров - Херо тим на "Иртиш".

"Изпълнихме задачите, които ръководството ни бе поставило - титлата и класиране в групите на Шампионската лига или Лига Европа. Купата на страната никога не е била цел за нас, но ще се опитаме да я изиграем като за десерт, въпреки проблемите, които имаме”, каза специалистът.

"Имам още една година и 1-2 месеца от договора, а в Казахстан тези неща се коментират в последните няколко месеца. На този етап няма никакви разговори или някакви индикации, че те или аз искаме някакви преговори”, повтори Станимир Стоилов.