на живо

Мариани за промените в "Левски": Когато не разбираш езика, такива неща те объркват (ВИДЕО)

Цялото интервю на полузащитника гледайте утре в предаването "Тази събота".

Неяснотата около управлението в "Левски" се е отразила негативно върху играчите и най-вече върху чужденците. Това призна в интервю за bTV един от лидерите на "сините" - Давиде Мариани.

"През януари, когато бяхме в Кипър, не разбирах изобщо какво се случва. Имахме един треньор, дойде друг. Имахме един президент, дойде нов. Когато не разбираш езика, е много трудно и такива неща те объркват. Разчитахме основно на българите в отбора да ни обяснят какво става", сподели полузащитникът.

Основен принос в това да внесе спокойствие у играчите е имал новият треньор на "Левски" Георги Дерменджиев.

"Той просто разполага с вътрешен мир. Винаги е много спокоен. Видя, че отборът е много стресиран заради тази ситуация и успя да ни успокои по най-добрия начин. Играчите се нуждаехме точно от това, защото някои футболисти си бяха изплашени", коментира Мариани.

"Чисто спортно-технически всеки треньор има различен стил. Работих само месец с Делио Роси, но от него научих толкова много. Със Стоянович имахме страхотни отношения, наистина ни сплоти. А сега с Дерменджиев е същото - уча много нови неща"

Без да дава гръмки заявки, според Мариани, целта на "Левски" е да се развива все повече с всеки следващ мач: "Няма лимит на това, което искаме да постигнем. Не трябва и да си поставяме такъв. Трябва да вярваме, да работим усилено и успехите ще последват", добави швейцарският полузащитник.

Цялото интервю на Давиде Мариани гледайте утре в предаването "Тази събота".

Тагове:

@