на живо

"Марица" е на финал за Купата на България

Волейболистите на Иван Петков победиха ЦСКА с 3:1

Lap.bg

"Марица" Пловдив се класира за финала в турнира за Купата на България по волейбол за жени и вече очаква да научи името на съперника си в битката за трофея в петък. Той ще бъде определен по-късно тази вечер от мача между "Славия" и "Левски".

В първия полуфинал в столичната зала "Христо Ботев" отборът, воден от треньора Иван Петков, постигна победа над ЦСКА с 3:1 (25:13, 25:11, 23:25, 25:12).

В първия гейм пловдивчанки бяха безкомпромисни. Капитанката Радосвета Тенева и диагоналът Габриела Цветанова обстрелваха противника с атаки и сервиси и поведоха съотборничките си към крайното 25:13. Във втората част "жълто-сините" бяха още по-безпощадни. След 4:2 те постигнаха 15 безответни точки, с Цветанова на сервис, и след 19:2 беше само въпрос на време да удвоят преднината си в мача. Това се случи при 25:11 след директна точка от начален удар на Виктория Григорова.

В третата част "Марица" намали оборотите и това позволи на "червените" да намалят изоставането си. При разиграванията след двадесетата точка резервите на Юлия Иванова поведоха в резултата, за да спечелят гейма с 25:23, отбелязвайки повече точки, отколкото в предните две части, взети заедно.

Това посъбуди шампионките и в четвъртата част те отново наложиха тотално надмощие за 25:12. 

Най-резултатна в срещата бе Габриела Цветанова с 20 точки. Нася Димитрова добави 19. За ЦСКА с много точки - 7, се отличи Борислава Съйкова.