на живо

Мария Оряшкова: Сякаш бях на финал за първи път (ВИДЕО)

Българката спечели шеста световна титла

Мария Оряшкова: Сякаш бях на финал за първи път (ВИДЕО)

Мария Оряшкова стъпи за шести рекорден път на световния връх в самбото. Българката спечели титлата в категория до 80 кг на шампионата в Нови Сад след победа над Светлана Цимашенка от Беларус.

Под звуците на българския химн, трикольорът е вдигнат високо, а Мария Оряшкова отново е на най-високото стъпало. Във финалната схватка, 32-годишната българка поведе с 1:0 и задържа преднината си до последно след страхотна защита.

"Световното първенство по самбо приключи за мен със златен медал за шести път, за което съм много щастлива. Щастлива съм, че се проведе това състезание, въпреки обстановката в целия свят. Знам, че е тежко, но виждам, че няма невъзнаграден труд, затова призовавам всички спортисти да не спират да се трудят, защото ще дойде и нашето време, когато състезанията ще бъдат постоянни. Починахме си достатъчно, така че е време за победи. Много съм щастлива и горда, не спирайте да мечтаете.", каза Оряшкова специално за bTV.

Снимка: Български олимпийски комитет

"По-различното на този златен медал e, че идва след доста голяма пауза в състезанията. Все едно беше за първи път да излизам на финал на световно първенство. Мислите ми преди финала бяха, че един човек ще излезе от финала с високо вдигната глава. Силно се надявах да съм аз и дадох всичко от себе си. Разбира се, по-различното беше, че нямаше публика, а бяхме само с моя отбор, но и дори това ми беше достатъчно.", добави родната спортистка.

Снимка: Български олимпийски комитет

Оряшкова е и деветкратна европейска шампионка, а последната си титла от шампионата на Стария континент завоюва през миналата година.