на живо

Мария Оряшкова: Винаги ще се боря за страната си (ВИДЕО)

Българката е единствената, която ще се състезава в два спорта на европейските игри в Минск

Мария Оряшкова: Винаги ще се боря за страната си (ВИДЕО)

Точната мотивация и правилните хора! Това стои в основата на успеха на Мария Оряшкова - първата златна медалистка за България на вторите европейски игри в Минск, Беларус.

Тя триумфира в турнира по самбо в категория до 80 кг, след като победи рускинята Жанара Кусанова.

"Щастлива съм. Когато имаш точната мотивация и точните хора зад гърба си, мисля, че се получава. Беларус, Украйна и Русия са първите в ранглистата. Щастлива съм, горда съм, че съм българка! Винаги ще се боря за страната си. Благодаря! Вече почти не се прибирам, а имам страшната подкрепа на всички българи", бяха първите думи на Оряшкова пред пресаташето на Българския олимпийски комитет Тодор Шабански, след като получи медала си и чу българския химн.

Снимка: Български олимпийски комитет

Тя е четирикратна световна шампионка по самбо, а на игрите в Минск е единствената състезателка, която участва в два вида спорт. Оряшкова ще се включи в турнира по борба до 76 кг, който стартира на 27 юни.

"Ще си взема един ден почивка и продължавам. За сега вървя добре, ще видим и след борбата какво ще стане. За момента в самбото се чувствам по-сигурна. Тренирам от дете и ми е по на сърце. Целта ми в борбата са олимпийските игри", каза още тя.