на живо

Мария Петрова: Трябва да си вземем първото място! (ВИДЕО)

"Никой не ни чака, за да ни даде златото", каза президентът на Техническия комитет на Международната федерация

Президентът на Техническия комитет на Международната федерация по художествена гимнастика - Мария Петрова, заяви, че българките сами трябва да търся възможност да печелят златни медали, а това ще стане, когато не се страхуват да рискуват в съчетанията си.

"Не можем да кажем, че всички чакат ние да се появим. Всеки работи! Всеки се труди! Не може да очакваме, че всеки ще ни чака да се появим, за да ни даде първото място. Трябва да си го вземем!", заяви Петрова минути след като националният ансамбъл бе награден със златен медал от европейското първенство в Гуадалахара, Испания.

Днес (3 юни) грациите спечелиха най-високото отличие за съчетанието си с топки и въжета, след като вчера останаха на трето място в многобоя и в отборното класиране.

"Художествената гимнастика толкова много се разви, че не може от началото на състезанието да определиш кой ще е първи, втори и трети. Това показа, че във всеки един момент местата на участничките могат да се променят. Нашите гимнастички са изключително силни и добри, но това състезание показа, че който е безгрешен и който играе така, както те играят - със сърце, сила, емоция и динамика, става първи. Аз съм изключително щастлива, защото дълго време чакаме такова първо място на европейско първенство. Поздравявам всички - българските фенове, момичетата, целия ни екип. Много съм горда с тях! Федерацията работи добре!", похвали гимнастичките и щаба бившата шампионка.