на живо

"Марка": Меси обмисля да остане в "Барселона"

Звездата на каталунците не иска да води съдебни битки с клуба

Лионел Меси обмисля да остане в "Барселона" за един сезон, изпълвайки договора си с клуба, пише "Марка". Обратът идва след последната среща между баща му и негов агент - Хорхе Меси, и клубния президент Хосеп Мария Бартомеу.

В края на миналата седмица Меси изпрати на "Барселона" факс, чрез който заяви желанието си да напусне. Каталунският гранд обаче отказва да го продаде за сума, различна от внушителната му откупна клауза - 700 млн. евро.

Така единственият вариант пред Ла Пулга е да разтрогне с "Барселона" - нещо, което той не иска да прави. Меси вярва, че правото е на негова страна, но няма намерение да се разделя с клуба след съдебна битка.

Същевременно двата гранда, смятани за фаворити за неговия подпис - "Пари Сен Жермен" и "Манчестър Сити", започват да се отдръпват заради опасността да се стигне до съд.

Меси няма как да стане свободен агент това лято, подчерта президентът на "Барселона" Бартомеу. Той предлага на аржентинската звезда нов договор до 2022 г. Тази оферта също е била дискутирана на последната среща между Бартомеу и екипа на Меси.

В Испания очакват развръзката. Ако поднови тренировки с "Барселона", Меси ще потвърди информациите, че е размислил. Нападателят не се яви на задължителните PCR тестове миналата неделя, пропусна и старта на подготовката под ръководството на новоназначения Роналд Куман.

Докато Меси-старши вече на няколко пъти коментира бъдещето на сина си пред медиите, Лео запазва мълчание.