на живо

Марко Асенсио - жертва на "плешив" терен

Испанецът пропуска целия сезон за "Реал" Мадрид

Reuters

Марко Асенсио от "Реал" Мадрид, който ще се подложи на операция, няма да играе в следващите 6 до 9 месеца. Това означава, че сезонът за него е приключил преди да е започнал. 

Той се контузи по време на приятелската среща на неговия тим срещу "Арсенал" в САЩ, завършила 2:2 в редовното време и с победа на испанския гранд след дузпи.

Оказва се, че теренът на стадион "ФедЕкс" не за пръв път взима жертви. Игрището, на което отбора от НФЛ "Уошингтън Редскинс" провежда своите мачове, много пъти е било причината за тежки контузии.

Снимка: Instagram

Още през декември 2018 г. състоянието на тревата не беше добро и феновете в САЩ заговориха за "плешивия" терен. Критиката на привържениците към ръководството е, че са спестили средства, вместо да инвестират в добавянето на изкуствена трева, имайки предвид климатичните условия във Вашингтон. През 2015 г. "Спортс Илюстрейтед" определи игрището на "Редскинс" за петото най-лошо в НФЛ.

Звездите на тима многократно са си патили от състоянието на тревата, следствие на което са получавали тежки контузии. През януари 2013 г. Роберт Грифин скъса връзки на коляното в мача срещу "Сиатъл". От тогава куотърбека не може да се завърне към предишната си форма. Миналият сезон друг куотърбек, Алекс Смит, счупи крак срещу "Хюстън", но тогава терена не беше виновен за тежката контузия. Съперник падна върху глезена му, а счупването застраши кариерата на Смит. Според изследвания на американски медии отборът на "Редскинс" има най-много контузени състезатели в последните 2 години.

Снимка: Instagram

Това е първата тежка контузия за Марко Асенсио. В испанските медии дискутират как ще се променят плановете на треньора Зинедин Зидан и дали отсъствието на испанеца няма да доведе до задържането на Гарет Бейл. Над 60% от гласувалите в анкетата на вестник "Марка" считат, че въпреки това уелсецът трябва да бъде продаден.