на живо

Марселиньо се загуби в Лондон преди турнето за Япония

Националите заминаха призори за турнира "Кирин Къп"

bTV

Неочаквани неволи споходиха един от повиканите от селекционера Ивайло Петев за турнето в Япония футболисти. Звездата на Лудогорец Марселиньо успя само да подремне на пейките на Терминал 2 в София, но не и да се добере до удобно легло в столичен хотел.

Рано тази сутрин избраниците на Петев отлетяха за Япония, където им предстои участие в "Кирин Къп". Бразилецът посрещна останалите си съотборници от държавния тим направо на терминала.

Той призна, че в неделя се изгубил на лондонското летище "Хийтроу", откъдето трябвало да се прибере с полет до България. Объркването му довело до изпускане на самолета за София и до натоварването му на нов полет, този път за Брюксел, с който Марселиньо все пак кацнал у нас, но след полунощ.

Така само за две денонощия на него ще му се наложи да прелети над 20 хиляди км, преди първия мач на националите от турнира "Кирин Къп" в петък срещу домакина Япония.

Снимка: bTV

"В края на сезона, когато е време за почивка, на никого не е приятно да е в лагерна обстановка, но това е нашата професия. Трябва да бъдем готови на 100%, все пак защитаваме честта на нашата родина", каза селекционерът Ивайло Петев на заминаване.

Двубоя между България и Япония на 3 юни започва в 13:40 часа българско време в Нагоя. Другите два участващи отбора са Босна и Херцеговина и Дания. Вторите срещи ще се играят на 7 юни.