на живо

Марсело може да пропусне мача с "Челси". Викат го да следи изборите

Бразилецът има и испанско гражданство, а законът го задължава да участва във вота

Reuters

"Реал" Мадрид може да остане без защитника си Марсело за реванша от полуфиналите в Шампионската лига срещу "Челси". Причината не е контузия или неразбирателство с треньора Зинедин Зидан.

Той просто трябва да бъде част от изборната комисия, която ще отговаря за местния вот в Испания. 

Снимка: Reuters

Точно така! Марсело е роден в Бразилия, но има испанско гражданство. А в страната на случаен принцип се избират наблюдатели, които да следят дали по време на гласуването няма нередности. Марсело е сред "щастливците"! Той ще получи за тази своя дейност 65 евро. 

Изборите ще се състоят на 4 май - денят, в който футболистите на "белите" трябва да летят за Англия. След като първата среща завърши 1:1, "белите" гостуват на "Стамфорд Бридж" за реванш. 

От "Реал" вече обявиха, че ще направят всичко възможно да освободят футболиста си от тези задължения пред държавата. Ако обаче не успеят, на Марсело ще му бъде забранено да напуска страната в деня на изборите.

Снимка: Reuters

Марсело е част от "Реал" от 2007 г. насам. През сезон 2020/2021 той игра само в 16 мача. 

В подобна ситуация през 2019 г. изпадна и "Леванте". Тогава обаче от клуба успяха да освободят от тези задължения вратаря си Аиртон Фернандес и той да вземе участие в мача срещу "Атлетик" Билбао.