на живо

Марсело призна: Играх с ръка, имаше дузпа (ВИДЕО)

Във футбола понякога е така, каза защитникът след мача

Reuters

Защитникът на "Реал" Мадрид Марсело призна, че е играл с ръка в наказателното поле при най-спорната ситуация в реванша срещу "Байерн" Мюнхен от полуфиналите в Шампионската лига. Срещата на "Бернабеу" завърши 2:2 и след успеха с 2:1 в първия мач Кралският клуб се класира за трети пореден финал в най-престижната клубна на надпревара.

При резултат 1:1 в края на първото полувреме, Йошуа Кимих проби и центрира отдясно, а топката срещна ръката на Марсело. Главният съдия Джунейт Чакър обаче прецени, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар в полза на баварците.

"Това беше игра с ръка. Топката ме удари в ръката и мисля, че това е дузпа. Ако кажа, че не ме е ударила в ръката, ще излъжа. Но във футбола понякога е така", призна бранителят след мача.

"Аз не говоря за съдиите, но е ясно, че понякога решенията им са в твоя полза, а друг път - в твой ущърб. Каквото и да се случи обаче трябва да продължиш да играеш футбол", допълни Марсело.

Решението на Джунейт Чакър да не отсъди дузпа предизвика вълна от недоволство в Германия. Артуро Видал, който пропусна мача заради контузия, дори нарече съдията престъпник, а футболистите на "Реал" - мишки.