на живо

Мартин Камбуров ще играе в ЦСКА 1948 от новия сезон (ВИДЕО)

"Основната ми цел е да вкарвам голове", заяви нападателят

cska1948.bg

Мартин Камбуров подписа договор с ЦСКА 1948 и ще играе за тима от сезон 2020/2021. Това съобщава новакът в Първа лига на официалния си сайт. 

Камбуров е шестото ново попълнение в тима, който се изкачи в елита, след като първенството във Втора лига беше прекратено. Отборът има и нов треньор - бившият национален селекционер Красимир Балъков.

Мартин Камбуров в момента е футболист на "Берое", като ще доиграе настоящия сезон при старозагорци. 39-годишният нападател заяви, че целта му е да продължи да бележи голове и с фланелката на ЦСКА 1948. Той се е устремил към голмайсторския рекорд на Петър Жеков (253 попадения в елита), като в момента на сметката си има 231 гола.

"Помислих си, че това е добра опция за мен да постигна целите си и разбира се да помогна на клуба. Няма да бъде лесно в началото, но с потенциала, с който разполагаме ще се представим достойно. Основната ми цел е да вкарвам голове, което съм правил винаги и това е най-силното ми качество. Мисля, че това е най-важно във футбола, човека който ще вкарва гол", каза Камбуров пред сайта на новия си клуб.

Нападателят е печелил 5 пъти приза за голмайстор на България, като през годините се е подвизавал в "Ботев" Пловдив, "Локомотив" Пловдив, "Спартак" Плевен, "Локомотив" София, ЦСКА и "Берое". В чужбина е играл за "Ал Ахли" в Обединените арабски емирства, "Астерас" Триполи от Гърция и китайския "Далиен".

Камбуров е шампион на България с "Локомотив" Пловдив за сезон 2003/2004, както и носител на Суперкупата със "смърфовете" през 2004 г.